Bolhából csináltak elefántot a Jurassic Worldben?

> Filmrakat.hu | 2014. november 28. péntek

A bolha jelen esetben a velociraptor nevű őslény, ami a valóságban mindössze 80 centis szörnyeteg lehetett, tehát akkora, mint egy közepes méretű kutya. Bolhából csináltak elefántot a Jurassic Worldben?
Jurassic World - bolhábóll elefánt?

Hirdetés:

A rajongók nagy örömére megjelent a Jurassic World (Producer: Steven Spielber) első előzetese, de persze máris vannak, akik fanyalognak. Néhány kutató azt kifogásolja, hogy a félelmetes velociraptorok túl nagyok a filmben, a valóságban ugyanis mindössze 80 centis szörnyetegek lehettek, tehát akkorák, mint egy közepes méretű kutya. Mások amiatt lamentálnak, hogy egy vízi dinó, a mosasaurus is fontos szerephez jut a produkcióban. A Jurassic Park-filmekben ugyebár borostyánba ragadt szúnyogok véréből nyerik ki az őslények DNS-ét, s emiatt felmerül a kérdés, hogy a víz alatt élő, vastagbőrű mosasaurust hogyan tudta megcsípni egy élősködő 60 millió évvel ezelőtt.

Az igazi rajongók azonban csak legyintenek az ilyen kifogásokra, mondván, a tudományos fantasztikum akkor működik, ha a tudomány nem szorítja háttérbe a mese szárnyalását.

Jurassic World – hazai bemutató: 2015. június 11.

{adinserter 4}

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Bolhából csináltak elefántot a Jurassic Worldben? - Filmek | Filmrakat.hu