Az utolsó éjszaka Párizsban

> Filmrakat.hu | 2014. július 20. vasárnap
Hirdetés:
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

Magyarországon kevéssé ismert, megdöbbentő igaz történet! A film egyetlen éjszaka eseményein keresztül meséli el, hogy a svéd főkonzulnak, Raoul Nordling-nak néhány óra alatt kell eltérítenie a náci Choltitz tábornokot őrült céljától: Párizs megsemmisítésétől. Filmajánló a Filmrakatban.

Hogyan menekült meg Párizs és lakossága a teljes pusztulástól 1944-ben

Hogyan menekült meg Párizs és lakossága a teljes pusztulástól 1944-ben?

Az utolsó éjszaka Párizsban (+12)
2014 – színes, francia-német történelmi thriller
{adinserter 11}
Eredeti cím: Diplomatie, Nemzetközi cím: Diplomacy
Rendezte: Volker Schlöndorff
Forgatókönyv: Cyril Gely színdarabja alapján Cyril Gely és Volker Schlöndorff. Fényképezte: Michel Amathieu. Producer: Marc de Bayser, Frank Le Wita
Zene: Jörg Lemberg Vágó: Virginie Bruant

Főszereplők: André Dussollier, Niels Arestrup

Országos bemutató: 2014. augusztus 28. Magyarországon forgalmazza a Mozinet.

Az utolsó éjszaka Párizsban

Dietrich von Choltitz tábornok

Az utolsó éjszaka Párizsban – filmajánló

A Fény városa idén augusztusban ünnepli felszabadulásának 70. évfordulóját, de egyetlen emberen, a várost megszálló német csapatok tábornokán múlott, hogy ma is régi pompájában ismerjük, és nem jutott Varsó vagy Drezda sorsára.

Párizs megmentése

A svéd főkonzul Raoul Nordling és Dietrich von Choltitz tábornok – Párizs megmentése

1944 augusztusában járunk, amikor a második világháború végkimenetele már eldőlni látszik: Hitler csapatai meggyengültek, a szövetségesek pedig fokozatosan törnek előre. A többgenerációs katonai család sarja, Dietrich von Choltitz tábornok  a Führertől azt a feladatot kapja, hogy a legfontosabb épületeiben és hídjainál aláaknázott Párizst robbantsa fel. Ha Choltitz engedelmeskedik a parancsnak, nemcsak az európai kultúra egy kiemelkedően fontos darabját törli el a föld színéről, de több millió ártatlan embert is elpusztít. Viszont ha megkíméli a várost, akkor a Gestapo mészárolja le az egész hátrahagyott családját.

Filmelőzetes

A Magyarországon kevéssé ismert, megdöbbentő igaz történetet Schlöndorff egyetlen éjszaka eseményein keresztül meséli el: a svéd főkonzulnak, Raoul Nordling-nak néhány óra alatt kell eltérítenie Choltitz-ot az őrült céljától.

 

 

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Az utolsó éjszaka Párizsban - thriller | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*