Az ügyfél thriller (2016)

> Filmrakat.hu | 2016. november 24. csütörtök
Hirdetés:
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

Emad (Shahab Hosseini) és Rana (Taraneh Alidoosti) kénytelen kimenekülni, amikor a szomszédos építkezés miatt… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Az ügyfél thriller

Az ügyfél francia, iráni thriller 2016

Színes, francia, iráni film, készült 2016-ban, hossza 125 perc

Korhatár: 12 év

Nemzetközi cím: The Salesman

Forgatókönyv: Asghar Farhadi
Szereplők: Shahab Hoseini, Taraneh Alidoosti, Baba Karimi, Farid Sajjadihosseini
Rendezte: Asghar Farhadi

Magyarországi bemutató: 2016. december 8.

Magyarországon forgalmazza: Mozinet.

Az ügyfél rövid tartalma – filmajánló

Emad (Shahab Hosseini) és Rana (Taraneh Alidoosti) kénytelen kimenekülni, amikor a szomszédos építkezés miatt csaknem rájuk omlik lakóépületük. A házaspárnak egyik napról a másikra kell új lakhelyet találnia, így kapva-kapnak egyik barátjuk segítségén, aki egy közeli ház emeletén ajánl nekik albérletet. Az előző lakó azonban nem tűnt el nyomtalanul: az asszony nem hajlandó elvinni az otthagyott holmijait, ráadásul kiderül róla, prostituáltként a lakásban fogadta az ügyfeleit. Mintha a pár különös szerencsétlenségek sorozatát élné meg, amelyek egyik tetőpontjaként Ranát megtámadják zuhanyzás közben. A nő megússza apróbb külső sérülésekkel, ám az őt érő sokk, a költözéssel járó feszültség és az egyre meglepőbb események alaposan próbára teszik Emad és Rana egymás iránti érzéseit.

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválról a legjobb színész és a legjobb forgatókönyv díjával távozó Az ügyfél egyszerre lebilincselő és mélyen emberi dráma. A film annak ellenére mindenki számára átélhető, hogy a thrilleri alapokat csupán eszközként használva az iráni kulturális hagyományokat állítja szembe a modernitással – Farhadi rendezését a Variety kritikusa hitchcocki feszültségűnek nevezte, a Screen pedig Michael Haneke legelismertebb munkáihoz hasonlította.

Az Oscar-díjjal kitüntetett Nader és Simin – Egy elválás története iráni rendezője, Asghar Farhadi legújabb alkotásában ismét az emberi kapcsolatok mélyére ás.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

  • Az ügyfél francia, iráni thriller 2016 filmajánló
  • Az ügyfél jelenetfotó 1
  • Az ügyfél jelenetfotó 2

Fotók: Mozinet

Filmelőzetes

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Az ügyfél thriller (2016) - thriller | Filmrakat.hu