Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az őrtorony

Szerző | 2013. november 12. kedd

Az őrtorony című török filmben két sorsüldözött ember keres menedéket távol a világtól, Nihat az özvegyember és Seher aki nem kívánt terhességével birkózik. Történetük során keresztezik egymás útját, távol a világtól talán képesek lesznek segíteni egymáson.

Hirdetés:
Az őrtorony - 2013 Színes, feliratos, török-francia-német dráma

Az őrtorony – 2012
Színes, feliratos, török-francia-német dráma

Az őrtorony  [+16]

2012 – színes, feliratos, török-francia-német dráma

Eredeti cím: Gözetleme Kulesi
Producer: Nida Karabol Akdeniz, Guillaume de Seille, Pelin Esmer, Tolga Esmer
Fényképezte: Özgür Eken
Vágó: Ayhan Ergürsel, Pelin Esmer
Írta és rendezte: Pelin Esmer

Szereplők: Olgun Simsek, Nilay Erdonmez, Laçin Ceylan

Országos bemutató: 2013.11.28.
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Nihat egy erdei tűzjelző őrtoronyba menekül a világ elől

Nihat egy erdei tűzjelző őrtoronyba menekül a világ elől

Az őrtorony története röviden

Egy férfi és egy nő elmenekül a külvilág elől: Nihat egy erdei tűzjelző őrtoronyban, Seher egy vidéki buszpályaudvar pincéjében talál menedéket. Nihat elvesztette feleségét és lányát egy autóbalesetben; Seher egy nem kívánt terhesség súlya alatt gyötrődik.

Seher babát vár..

Seher babát vár… pedig nem akarta

Mindkettejüknek van egy titka, amit nem tudnak tovább magukban tartani, amikor a sorsnak köszönhetően életük keresztezi egymást: mindegyiküknek meg kell vívni a saját harcát. A titokzatos erdőben, távol a külvilágtól úgy tűnik, képesek segíteni egymásnak.

Rendezte: Pelin Esmer

Pelin Esmer Az őrtorony rendezőnője dokumentumfilmesként kezdte karrierjét, s ez, új játékfilmjének stílusában is visszaköszön. A rendező erőteljes, lírai filmjének világpremierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, és többek között szerepelt az ’A’ kategóriás Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon is. Számos díja mellett Fribourg-ban az ökumenikus zsűri különdíját nyerte el.

Az őrtorony. Rendezte Pelin Esmer

Az őrtorony
Rendezte Pelin Esmer

Mikor a todayszaman riportere megkérdezte a rendezőnőt, hogy Az őrtorony két főszereplője a felelősség elől próbál-e menekülni, vagy inkább bűntudatuk van, így válaszolt:

Nem igazán hiszem, hogy menekülnének a felelősség elől. Még ha van is ilyen a vágyuk, harcolnak ellene. Például azt, hogy Nihat karaktere úgy döntött menedéket keres az erdőben egy elhagyott őrtoronyban, lehet úgy tekinteni, hogy megszökött saját bűntudatától hajtva…
…Lehet, hogy menekül a mindentől, de inkább befeleforduló lett, ami teljesen más mint a menekülés valaki, vagy valami elől. Ki lehet fejleszteni valamilyen védekező mechanizmust mások ellen, de az, hogy fuss el a saját lelkiismereted elől, az a legnehezebb.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Az őrtorony - dráma | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

egy × négy =