Az olasz filmakadémia díjai

By | 2014. június 11. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A nagy szépség című film összesen nyolc David di Donatello díjat zsebelt be, köztük a legjobb rendezőnek járó díjat is. A legjobb olasz film az Il capitale umano (Az emberi tőke) lett, Sophia Loren különdíjat kapott.

Hirdetés:
A nagy szépség című film jelenetfotója a filmajánlóból

A nagy szépség című film jelenetfotója a filmajánlóból

A Paolo Virzi rendezte Il capitale umano (Az emberi tőke) összesen hét díjat kapott, a legjobb film mellett a legjobb forgatókönyvnek szánt elismerést is. Főszereplője, Valeria Bruni Tedeschi vehette át a legjobb női alakításért járó díjat, és a legjobb férfi, illetve a legjobb női mellékszerepért is az Il capitale umano egy-egy szereplőjét, Fabrizio Gifunit és Valeria Golinót díjazták.

Paolo Sorrentino filmje, A nagy szépség nyolc díjat nyert, köztük a legjobb rendezőnek, a legjobb producernek, a legjobb operatőrnek, a legjobb jelmeznek és díszletnek járó elismerést. A nagy szépség főszereplőjéé, Toni Servillóé lett a legjobb férfi alakítás díja.

Az utóbbi egy évben készült többi olasz filmnek a maradék kevés díjon kellett osztoznia.

Sophia Loren

Sophia Loren

Az Olasz Filmakadémiától különdíjat kapott Sophia Loren. A díjat fia, Edoardo Ponti rendező nyújtotta át a színésznőnek a La voce umana (Az emberi hang) című közös filmjükért, amelyet Nápoly utcáin forgattak. Sophia Loren a díj átvételekor azt mondta, ez élete legszebb pillanata.

Különdíjban részesült Marco Bellocchio és Carlo Mazzacurati olasz rendező, valamint Andrea Occhipinti producer is.

Az Olasz Filmakadémia 58. díjkiosztóján szokás szerint a reneszánsz szobrász, Donatello Dávid-szobrának kicsinyített mását adták át a díjazottaknak.

Forrás:  MTI

 

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × 2 =