Az élet ízei

> Filmrakat.hu | 2014. június 2. hétfő
Hirdetés:
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

Steven Spielberg és Oprah Winfrey producerek irányítása alatt készült Az élet ízei című film, egy csipetnyi Indiával és egy nagykanál francia bájjal. A csodálatos Helen Mirren a Red 2 után ismét egy határozott nőt alakít, aki a fegyver helyett, most fakanállal osztja az igazságot.

Az élet ízei című film 2 jelenetképe a Filmrakat filmajánlóhoz

Az élet ízei (+12)

2014 – színes, amerikai romantikus film

Eredeti cím: The Hundred-Foot Journey

Rendezte: Lasse Halström
Richard C. Morais regényéből a forgatókönyvet írta: Steven Knight
Fényképezte: Linus Sandgren

Szereplők: Helen Mirren, Manish Dayal, Om Puri, Charlotte Le Bon

Bemutató dátum: 2014. augusztus 14. Forgalmazza a Pro Video.
Az élet ízei című film 1 jelenetképe a Filmrakat filmajánlóhoz

Filmajánló – röviden:
{adinserter 16}
A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik. Az élet ízei című film 3 jelenetképe a Filmrakat filmajánlóhozEgyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztrocsodával. Nem csak a hangos zenétől lesz zajos a környék, de a kurkuma, a szegfűszeg, a curry, és a garam masala is felpezsdíti a lakók ízlelőbimbóit. Az eddig rozmaringtól, és bazsalikomtól illatozó környék élete kezd teljesen a feje tetejére állni, és ezt persze Madam Mallory sem nézheti tétlenül.
{adinserter 11}
Megkezdődik a rivalizálás, míg nem a Kaddam család gyöngyszeme, a hihetetlenül tehetséges Hassan (Manish Dayal), és Madame Mallory elbűvölő séf helyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) szövetkeznek: a két teljesen eltérő kultúra ízeit egyesítve élettel telítik meg nem csak a tányérokat, de a bájos városkát is. És ez még Madame Mallory világát is felkavarja. Szárnyai alá veszi Hassant, hogy megtanítsa a kulináris kifinomultság minden csínjára, és közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja, és felkavarja az egyhangú ízeket…
Az élet ízei című film plakátja a Filmrakat filmajánlóhoz„ – Miért változtat meg egy kétszáz éves receptet?
– Mert kétszáz év talán épp elég volt neki.”

A „Csokoládé” rendezőjének legújabb filmje egy tökéletes gasztronómiai ízbomba, melynek fontos összetevői közül nem hiányozhatnak az illatos fűszerek, a színes alapanyagok, a szenvedéllyel fűtött jelenetek, és az ízletes kulináris élmények.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Az élet ízei - romantikus | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*