Az AIDS Párizst is elérte

By | 2017. október 14. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

120 dobbanás percenként jelenetfotóA 120 dobbanás percenként című film Párizsban játszódik 1999-ben. A meleg és leszbikus közösség szinte összes tagja az AIDS által okozott járványtól szenved, így fiatal aktivisták veszik fel a harcot a lakosság közömbösségével szemben. Sean új tag az aktivista csoportban és Nathan életét teljesen megváltoztatja. Az aktivisták mindent megtesznek annak érdekében, hogy a lakosság körében elterjesszék a szükséges információkat a betegségről és annak megelőzési lehetőségeiről.

A sodró lendületű film az Aids ellenes mozgalmakat mutatja be, amely még ma is nagyon fontos sokak számára. A filmben az aktivisták megindító portréját láthatjuk, amely sokakat felkavart. A film költségvetése mintegy 5 millió dollárra rúgott és a világpremier idén a Cannes-i Filmfesztiválon volt. A nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját zsebelhette itt be a rendező és a szereplő gárda. Az Arany Pálma egyik legnagyobb esélyese ez a film. Az amerikai forgalmazási jogokat a fesztivál után a The Orchad azonnal megvásárolta.

A kritikusok által is jól fogadott dráma már novembertől itthon is látható. Franciaországban már 2017 augusztus 23-án láthatták a nézők a nagysikerű filmet. Egy hónap alatt több mint 632 ezren nézték meg ezt az alkotást. Nem csoda, hogy a Cannes-i Filmfesztiválon is ekkora sikert aratott.

És ha már a díjaknál tartunk, a film hazai forgalmazójának, a Vertigo Médiának az oldalán olvashattuk, hogy A 120 dobbanás percenként Franciaország nevezettje a legjobb idegen nyelvű film Oscar-kategóriában!

A film rendezője Robin Campillo, akivel eddig forgatókönyvíróként, rendezőként és vágóként találkozhattunk. 2016 Planetárium, 2015 Maryland/Disorder, 2014 Havannai éjszaka, 2013 Eastern Boys és 1998-ban vágóként az Időn kívül című filmnél is feltűnt.

A szereplők közül érdemes kiemelni, Nahuel Pérez Biscayart, akit láthattunk a Patagóniában, a Viszontlátásra című filmekben is. Adéle Haenel sem ismeretlen sokak számára, hiszen számos filmben láthattuk már. 2016 A tegnap virágai, 2014 A küzdők, 2014 A férfi, akit túlságosan szerettek, 2013 Suzanne, 2012 Trois Mondes. A színésznő egymás után két évben is elnyerte a francia Oscarnak nevezett César-díjat. A francia film új sztárját köszönthetjük személyében.

Antonio Reinartz-ot először 2015-ben láthattuk a Quand je ne dors pas című francia filmben, itt főszerepet kapott.

Továbbiak a filmről:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Szakállt és bajuszt hord Gerard Butler új akciófilmjében

Gengszterzsaruk - Gerard Butler bajuszt és szakállt visel
Ez önmagában nem egy nagy hír, de ha megnézzük a Gengszterzsaruk filmelőzetesét, akkor látható,...
Tovább

Filmelőzetes: Szabadulószoba

Szabdulószoba trailer
Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába! A filmelőzetes...
Tovább

Kicsinyítés (2017) amerikai film

Kicsinyítés (2017) amerikai film
Hazai filmpremier: 2018. január 11. A túlnépesedés problémájára remek megoldást dolgoztak ki a tudósok: le...
Tovább