Amikor évente két autóversenyző halt meg…

- Filmrakat.hu | 2013. április 21. vasárnap

Két csodálatos autóversenyző egy éven át tartó párbaja a megtörtént eseményeken alapuló Hajsza a győzelemért  (Rush[+16] című sportfilm. James Hunt és Niki Lauda története az autóversenyzésnek abban a korában játszódik, amikor szezononként két halálos áldozattal lehetett számolni a Forma-1-ben.

Hirdetés:
Hajsza a győzelemért: James Hunt és Niki Lauda, két csodálatos autóversenyző története

Hajsza a győzelemért: James Hunt és Niki Lauda, két csodálatos autóversenyző története

Melyik autóversenyző a jobb?

Az 1976-os Forma-1 több szempontból is emlékezetes lehet az autósport szerelmeseinek. Az egész szezon James Hunt angol és Niki Lauda osztrák autóversenyző versengésétől volt hangos.

Hunt a McLaren-Ford Lauda a Ferrari csapatában vágott neki az idénynek. Lauda Forma-1-es pályafutása során három világbajnoki címet nyert, a negyediket csak azért nem, mert egy vakmerő pilóta – bizonyos James Hunt – 1976-ban a mindent eldöntő versenyen élete kockáztatásával elvette tőle.

Hajsza a győzelemért: James Hunt 1976-ban élete kockáztatásával szerezte meg a bajnoki címet

Hajsza a győzelemért: James Hunt 1976-ban élete kockáztatásával szerezte meg a bajnoki címet

Szezon közben két baleset is érte az osztrák pilótát: az egyik otthon, kertészkedés közben történt, melyet pár bordájának eltörésével megúszott, a másik viszont súlyosabb, Forma-1-es baleset volt: a Német Nagydíjon (Nürburgring) keresztbe állt a pályán a Ferrarival, amikor belerohantak és az autója kigyulladt. Lauda tüdejében és a vérében a füst borzalmas károkat okozott, ő pedig kómába esett. Azonban hihetetlen gyorsasággal felgyógyult, hat hét elteltével már ismét a Ferrariban ült. A balesete előtti teljesítményével összegyűjtött jelentős pontelőny három pontra olvadt Hunttal szemeben, de így is az élről várhatta az utolsó, mindent eldöntő Japán Nagydíjat.

Feliratos filmelőzetes

http://youtu.be/jUsTPzORu3A

A Hajsza a győzelemért 2013 őszétől látható a mozikban, forgalmazza a ProVideo. James Hauntot Chris Hemsworth alakítja, Niki Lauda szerepében Daniel Brühl látható, Suzy Miller szerepében pedig Olivia Wilde. A rendezői székbe pedig az Oscar-díjas Ron Howard ült.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Amikor évente két autóversenyző halt meg… - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 − 1 =