Annabelle baba mítosza egyre nagyobb

Szerző | 2014. október 10. péntek

Annabelle baba mítosza egyrészt a róla készült amerikai horrorfilmmel, másrészt azzal lesz egyre nagyobb, hogy bekerült a világ 10 legkísértetiesebb tárgyának listájára. 

Hirdetés:

Annabelle baba a horror klasszikus

Annabelle ezúttal nem a mozifilmek sikerlistájára verekedte be magát, bár a Démonok között eredettörténetét előadó természetfölötti thriller, az Annabelle (+18) ott is jól áll. Október 3-i világpremierje óta az USA-ban és világszerte a gyártására fordított összeg kb. tízszeresét, kb. 66 millió dollár bevételt hozott. Ám a lényeg az Annabelle-baba, ami valóságos, és felkerült a világ 10 legkísértetiesebb tárgyának listájára.

A listán szerepel egy louisianai tükör, melyet nem takartak le tulajdonosának halála után, és azóta vagy tíz gyilkosság történt előtte. Szintén ott található egy Bill Stoneham nevű festő műve: nemcsak a galériás és az első műkritikus is meghalt már, aki vele kapcsolatba került, de több tulajdonosa is.

Szintén a listán található egy 1702-ben halálra ítélt és kivégzett angol gyilkos, Thomas Busby széke, melyen az akasztófa alá mentében megpihent; a legendás Kohinoor gyémánt, mely minden tulajdonosára átkot hoz… és a baba, mely az elmúlt évtizedét szigorú egyházi felügyelet alatt egy üvegtárolóba zárva töltötte, egy connecticuti misztikus múzeumban.

Az Annabelle-baba nem a filmesek fantáziájának terméke: bár története hihetetlen, mégis igazi tragédiák és megmagyarázhatatlan események kísérik tulajdonosról tulajdonosra. A róla készült film csupán a valóság mögötti lehetőségeket kutatja: természetfölötti thriller, mégis megtörtént estet dolgoz fel…

Annabelle filmajánlónk itt érhető el!
{adinserter 4}

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Annabelle baba mítosza egyre nagyobb - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat + 17 =