Andy Serkis rendezi A dzsungel könyvét

By | 2014. augusztus 21. csütörtök

Két feldolgozás készül párhuzamosan Rudyard Kipling hallhatatlan művéből, a dzsungel könyvéből. A Disney és a Warner Bros. stúdió egyaránt elkészíti saját változatát.

Hirdetés:
Andy Serkis

Andy Serkis a Majmok bolygója – Forradalom forgatásán

A Gyűrűk Ura-trilógia Gollamjaként híressé vált Andy Serkis a Rudyard Kipling halhatatlan műve nyomán készülő filmmel fog rendezőként debütálni. A Warner Bros. stúdió változatában a farkasok között a dzsungelben nevelkedő fiúról szóló film forgatókönyvét Callie Kloves írta, és édesapja, a Harry Potter-sorozat forgatókönyvét jegyző Steve Kloves fogja ellátni a produceri feladatokat. Sir Kán, a tigris Benedict Cumberbatch hangján fog megszólalni.

A Warner Bros. stúdióval párhuzamosan a Disney is elkészíti saját változatát, amelyet Jon Favreau rendez. Az utóbbi feldolgozásban Idris Elba lesz Sir Kán hangja – emlékeztetett a The Hollywood Reporter című filmes szakportál.

Cumberbatch és Serkis korábban már dolgoztak együtt A hobbit-trilógiában. Serkis irányította a trilógián dolgozó második stábot és Gollumként is feltűnt a vásznon, míg Cumberbatch Smaugnak kölcsönözte a hangját.

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch

A Sherlock-filmek sztárját legközelebb a The Imitation Game című alkotásban láthatja a nagyközönség: Cumberbatch a második világháborús brit kódfejtőt, Alan Turinget alakítja a filmdrámában.

Forrás: MTI | The Hollywood Reporter

Ha tetszik, jelezd nekünk: