Andy Serkis a majmok vezére

> Filmrakat.hu | 2014. június 9. hétfő
Hirdetés:

A CGI technika ellenére elkerülhetetlen a megfelelő színészi játék. Semmi sem bizonyítja ezt jobban, mint Andy Serkis szavai és A majmok bolygója – Forradalom CGI trükjét bemutató rövid videó.

A majmok bolygólya - Forradalom

A majmok bolygója – Forradalom. CGI és valóság…

Mondhatjuk, hogy Andy Serkis mostanában a legfelkapottabb CGI színész, bár nem vagyunk benne biztosak, hogy egyáltalán létezik-e ilyen kategória. A Gyűrűk urában Gollamnek kölcsönözte mozgását és a hangját, most pedig mint a majmok vezérét, Cézárt alakítja.

A CGI sztár és a többi szereplő szerint az utánzás kimondottan emberszokás, és ők fáradhatatlanul hódolnak is ennek a szokásnak.

A film alkotói ugyan sokat bíztak a technikára, de a színészi játékról nem akartak lemondani még a nem ember szereplők esetében sem. Bár a mozivásznon majmokat látunk, a gesztusaik, tekintetük, mozdulataik nagyon is emberiek, hiszen kitűnő színészek alakítják őket. A majmok vezérét, Cézárt megformáló Andy Serkis szerint:

„Bármilyen fejlett a modern technika, egy olyan történetet, amely az identitásunk megtalálásáról és arról szól, hogy harcoljunk azért, amiben hiszünk, nem lehet pusztán gépekre és programokra bízni. Ezért a film 90%-át külső helyszíneken forgattuk, és mi, a majomszereplők is végigjátszottunk minden jelenetet a rengeteg érzékelővel felszerelt speciális ruháinkban. De ezt persze hosszú felkészülési folyamat előzte meg. Megint meg kellett tanulni majomul járni, gesztikulálni, mozogni. Hiszen ha majmot alakítunk, akkor sokkal kevesebbet tudunk a szavakra bízni…”

A majmok bolygója – Forradalom (+12) hazai bemutatója július 17!
{adinserter 11}

 

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Andy Serkis a majmok vezére - Sztárhírek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*