Amnesia (Amnesia, svájci-francia dráma, 2016)

Szerző | 2016. március 15. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Egy fiatal zeneszerző és egy idősebb nő barátságának története a film. Az Amnesia rendezője Barbet Schroeder, aki a nyolcvanas-kilencvenes években készített olyan filmeket, amelyek mára kult-státuszba emelkedtek (Egyedülálló nő megosztaná…, A szerencse forgandó).

Hirdetés:

Amnesia (16)
színes, feliratos, svájci-francia dráma, 2016, 96 perc

Eredeti cím: Amnesia

Rendezte: Barbet Schroeder
Írta: Barbet Schroeder, Emilie Bickerton, Peter F. Steinbach. Producer: Margaret Ménégoz, Ruth Waldburger
Fényképezte: Luciano Tovoli. Vágó: Nelly Quettier

Szereplők: Marthe Keller, Max Riemelt, Bruno Ganz

Magyarországi bemutató: 2016. március 10. Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Amnesia

Amnesia – filmajánló

Jo, a 25 éves zeneszerző Ibizán él. Berlinből költözött át azért, hogy az elektronikus zenei forradalom részese legyen a kilencvenes évek egyik új helyi bárjában, az Amnesiában. Martha közel negyven éve él egyedül a tengerparton, amikor egy este Jo bekopog az ajtaján. Barátok lesznek, s hamarosan Martha titkokkal teli életére is fény derül.

Marthe Keller, Max Riemelt

Az iráni születésű rendező hollywoodi karrierje során rendezte meg többek között a Kísérleti gyilkosság, Gyilkos donor és A gyanú árnyéka című filmeket. A film egyik főszereplője a többszörösen díjazott Bruno Ganz, aki korábban olyan filmekben szerepelt, mint a Berlin felett az ég, A bukás – Hitler utolsó napjai, vagy a Nosferatu, az éjszaka fantomja.

Amnesia – filmelőzetes

2016.03.10 Amnesia (Amnesia, svájci-francia dráma, 2016)

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Amnesia (Amnesia, svájci-francia dráma, 2016) - dráma | Filmrakat.hu