Akár Oscart is érhet a nagy kirándulás

By | 2015. január 30. péntek

Akár Oscart is érhet a nagy kirándulás | Reese WitherspoonReese Witherspoon a Vadon című film főszerepéért az Oscar jelölést már begyűjtötte. Vajon miért pont ő lett a zűrös életű, a problémái elől a gyaloglásba menekülő asszony megformálója? Kiderül a cikkből.

Hirdetés:

Egy zűrös életű nő megelégel mindenki mást és megelégeli saját magát, így aztán különös célt tűz maga elé: több mint 1500 km-t gyalogol egyedül az Egyesült Államok vadonjaiban: hóban és napon, sivatagban és hegytetőn. Az öngyógyítás e különös (és nagyon kalandos) formájáról napolót író Cheryl Strayed azóta világhírű lett: könyve, a Vadon bombasikert aratott, és film is készült belőle. Reese Witherspoon-t ezért a szerepért jelölték Oscar-díjra. A Vadon (Wild, hazai bemutató: február 19.) népszerűsége megváltoztatta Cheryl Strayed életét, és hozott neki egy új bizalmas barátnőt: Reese Witherspoon-t.

– Reese-t én javasoltam a film főszerepére, mert ösztönösen úgy éreztem, hogy hasonlítunk egymásra – nyilatkozta a sokat gyalogló írónő. – És kiderült: teljesen igazam volt. Azóta nagyon sok jót és egy rosszat tanultam tőle. A rossz: azt mondta, filmpremiereken magas sarkú cipőben kell megjelenni. Egész életemen nem hordtam ilyet, de most próbálkozom vele. Nagyon kellemetlen viselet.

Vadon (2015) amerikai film

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

16 − tizenhat =