Adéle élete

> Filmrakat.hu | 2013. szeptember 10. kedd
Hirdetés:

Az egyik vezető online magazin májusban még azt jósolta, hogy leszbikus témája és sokak által pornográfnak tartott pőresége miatt az Adéle élete című filmet nem fogják a magyar mozik játszani. Adéle és a kékhajú lány szerelme mégis bemutatásra kerül a Vertigo Média által!

Adéle élete: Léa Seydoux és Adèle Exarchopoulos

Adéle élete: Léa Seydoux és Adèle Exarchopoulos

Adéle élete – 1-2. Fejezet (+18)

2013 – színes, feliratos, francia dráma

Eredeti cím: La vie d’Adèle
Julie Maroh Blue Angel című képregénye és Abdellatif Kechiche ötlete alapján a forgatókönyvet írta: Ghalia Lacroix
Producer: Abdellatif Kechiche
Fényképezte: Sofian El Fani
Vágó: Ghalia Lacroix, Albertine Lastera, Camille Toubkis
Rendezte: Abdellatif Kechiche

Szereplők: Léa Seydoux, Adèle Exarchopoulos, Salim Kechiouche, Alma Jodorowsky

Országos bemutató: 2013.10.10.
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Adéle szerepében Adèle Exarchopoulos

Adéle szerepében Adèle Exarchopoulos

Adéle élete – a film története röviden

Az Adéle élete – 1-2. fejezet két lány szerelméről szól, pikáns, explicit testiséggel fűszerezve. A 15 éves középiskolás Adéle tanár szeretne lenni, ám élete egyik pillanatról a másikra fenekestül felfordul, amikor találkozik Emmával, egy közeli főiskola kékhajú diáklányával. A két lány szenvedélyes viszonyba kezd egymással. Abdellatif Kechiche az Adéle élete – 1-2. fejezet első felében követi az eredeti képregény történetét, ám filmjébe szerzői társadalomkritikai gondolatait is beleszövi.

Emma szerepében Léa Seydoux

Emma szerepében Léa Seydoux

A film és alkotói

Az idén májusban a világ legrangosabb seregszemléjén, az A-kategóriás Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyszekciójában bemutatkozó Adéle élete  című film elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Pálmát, emellett kiérdemelte a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díját is. A nagy visszhangot kiváltó alkotás főszerepét az itthon is jól ismert sztár, Léa Seydoux (Robin Hood, Mission: Impossible – Fantom protokoll, Becstelenk brigantyk, Éjfélkor Párizsban) játssza. Kechiche (Fekete Vénusz, A kuszkusz titka, A kitérés, Voltaire hibája) ezúttal egy népszerű képregényt vitt vászonra. Julie Maroh díjnyertes képregénye 2010-ben jelent meg Franciaországban, idén pedig az Egyesült Államokban, angol nyelven is kiadták.

A homoszexualitást közelről, semmit sem takarva mutatja be Léa Seydoux és Adèle Exarchopoulos

A homoszexualitást közelről, semmit sem takarva mutatja be Léa Seydoux és Adèle Exarchopoulos

Homoszexualitás a filmben

A film Magyarországon feltehetőleg heves érzelmeket fog kiváltani, hiszen olyan nyíltan beszél a homoszexualitásról és olyan egyértelműen, testiségében mutatja azt be, hogy nem lehet elmenni mellette szó nélkül. Egy olyan országban, ahol 1988-ig természet elleni fajtalanságnak számított a homoszexualitás feltehetőleg nagy vihart kavar majd az Adéle élete című film szexjelenete, melyben közelről, semmit sem takarva mutat be Léa Seydoux és Adèle Exarchopoulos.

{adinserter 16}

Hirdetés:

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenteképek, trailerek. Adéle élete - dráma | Filmrakat.hu

One thought on “Adéle élete

  1. Brad Pitt

    Nem tudom mennyire szerencsés h*mokos filmeket mutatni a magyar mozikban. Elhiszem hogy van ilyen az életben, de sok minden más is van, amit nem mutatunk meg a moziban. Vagy ha igen, akkor nem a nagyközönségnek, hanem annak a szűk rétegnek, akit érdekel.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*