Abszurd alak (2015) amerikai vígjáték

Szerző | 2015. június 30. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Abszurd alak (2015) amerikai vígjátékRemek párosítás így látatlanban is ha Woody Allen a rendező és Joaquin Phoenix a főszereplő! Az Abszurd alak (Irrational Man) című filmen együtt dolgozott a két zseni. A történetben egy filozófiaprofesszor drasztikus lépésre szánja el magát, hogy visszanyerje az életkedvét. A film alkotói, sztárjai, jelenetképei és trailere – filmajánló a Filmrakatban.
{adinserter 4}

Hirdetés:

Abszurd alak (16)
amerikai vígjáték, 96 perc, 2015

Eredeti cím: Irrational Man
Írta és rendezte: Woody Allen. Fényképezte: Darius Khondji

Szereplők: Emma Stone, Joaquin Phoenix, Parker Posey, Jamie Blackley

Bemutató dátum: 2015. szeptember 17. Magyarországon forgalmazza a Freeman Film.

Rita Richards (Parker Posey) és Abe Lucas (Joaquin Phoenix)

Abszurd alak – filmajánló

Abe Lucas (Joaquin Phoenix) filozófiaprofesszor padlót fogott, semmi értelmét nem látja az életének. Úgy érzi, képtelen a boldogságra, bármibe kezd, minden ésszerűtlennek tűnik a számára, sem a tanításban, sem az írásban nem talál már örömet. Amikor egy kisvárosi főiskolára megy tanítani, a megközelíthetetlen professzor két nő romantikus fantáziáját is beindítja, ám még ez sincs igazán hatással az apátiától, az unalomtól és a kilátástalanságtól szenvedő férfi életére. Rita Richards (Parker Posey), a magányos, boldogtalan házasságban élő professzornő azt reméli, Abe-bel való viszonya megváltást hoz számára. Úgy érzi, végre megtalálta azt a férfit, akivel elszökhet Európába, maga mögött hagyva egyhangú életét. Jill Pollard (Emma Stone), Abe legjobb tanítványa pedig hamarosan a férfi legközelibb barátjává válik, és ellenállhatatlan vonzalmat kezd érezni lehangolt tanára iránt. A gyönyörű, fiatal Jill szereti a barátját (Blackley), de Abe művészi beállítottsága, titokzatos múltja és egyre fokozódó letargiája egyre jobban elbűvöli őt. Ám amikor megpróbál közeledni tanárához, a férfi visszautasítja.

Jill Pollard (Emma Stone) és Abe Lucas (Joaquin Phoenix) filozófiaprofesszor
Egy véletlen esemény azonban egy csapásra felforgatja Abe életét. Amikor Jill-lel fültanúi lesznek egy különös beszélgetésnek, a férfi olyan tettre szánja el magát, ami kirántja eddigi értelmetlennek tűnő, sivár létéből. Ismét képes élvezni az élet apró örömeit, újra írni kezd, és energiával telten még a romantika is magával ragadja. Abe váratlan döntése azonban olyan események sorozatát indítja be, amely Jill, Rita és a saját életét is örökre megváltoztatja.

Abszurd alak – feliratos trailer

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. Abszurd alak (2015) amerikai vígjáték - vígjáték | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

20 − 17 =