A tenger dala (2014) koprodukciós animációs film

Szerző | 2015. március 7. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A tenger dala (2014) koprodukciós animációs filmAz animáció gyöngyszemeként, varázslatos mámorító látványként mutatja be saját magát A tenger dala (Song of the Sea) című koprodukcióban készült animációs családi film. A csodálatos mese Benről és kishúgáról, Saoirse-ről szól, aki az utolsó fókatündér. 2015-ben Oscar-díjra jelölték a legjobb animációs film kategóriájában. Filmajánló a Filmrakatban.

Hirdetés:

A tenger dala (+6)
ír-luxemburgi-belga-francia-dán animációs családi film, 2014, 93 perc.

Eredeti cím: Song of the Sea

Rendező: Tomm Moore. Forgatókönyvíró: William Collins. Zeneszerző: Bruno Coulais

Hazai bemutató dátuma: 2015. március 05. Forgalmazó: Szabolcs Cinema

A tenger dala – filmajánló

Apjukkkal él együtt Ben és kishúga Saoirse, aki félig selkie, azaz ő az utolsó fókatündér. A két testvér nincs valami jóban: Ben dühös kishugára, amiért születésekor elvesztették az édesanyjukat. Ennek ellenére kalandos útra indulnak egy ősi, varázslatos legenda nyomában, hogy hazatérhessenek tengerparti otthonukba. A film az ír folklórból merített inspirációt: a mitológiai selkiek a tengerben fókaként élnek, de a szárazföldön emberré válnak.

A filmet az a Tomm Moore rendezte, aki 2010-ben a Kells titka című filmjével már egyszer eljutott az Oscar-jelölésig. Azonben sem akkor és sem 2015-ben nem kapta meg a díjat. Hogy is van a régi magyar közmondás?

Ami késik, nem múlik.

 A tenger dala – szinkronos trailer

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. A tenger dala (2014) koprodukciós animációs film - animációs | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

8 − 5 =