A nagy füzet

> Filmrakat.hu | 2013. augusztus 9. péntek
Hirdetés:
Olvasói értékelés: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Még nincs értékelés)

A nagy füzet a második világháború borzalmai közepette nevelkedő ikerpár története, akik embertelen körülmények között harcolnak a túlélésért.
{adinserter 16}
A Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyfilmjeként debütált A nagy füzet (Le Grand Cahier) című új magyar film, ahol elnyerte a Kristály Glóbusz díjat. A jövő évi Oscar-díjra Magyarország – a legjobb külföldi filmek díjáért folyó versenybe – A nagy füzet című filmet jelölte.

A nagy füzet Szász János filmje lett Magyarország hivatalos jelöltje az Oscar díjra

A nagy füzet Szász János filmje lett Magyarország hivatalos jelöltje az Oscar díjra

A nagy füzet

2013 – magyar dráma

Eredeti cím: A nagy füzet (Le Grand Cahier)
Forgatókönyvíró: Szász János, Szekér András
Operatőr: Christian Berger
Producer: Sőth Sándor
Rendező: Szász János
Szereplők: Gyémánt László, Gyémánt András, Molnár Piroska, Ulrich Matthes, Ulrich Thomsen, Tóth Orsi, Andorai Péter, Derzsi János, Bognár Gyöngyvér, Kovács Lajos

Premier: 2013. szeptember 19.
Forgalmazza a Budapest Film Kft.
A nagy füzet a második világháború borzalmai közepette játszódik

A nagy füzet a második világháború borzalmai közepette játszódik

A nagy füzet története röviden

Európában pusztító háború dúl. Két kiskamasz fiát egy anya vidékre menekíti – a lányával és unokáival egyaránt ellenséges – nagyanyjukhoz, a népmesék gonosz boszorkányához. A gyerekeknek egyedül kell megtanulniuk mindent, ami a rémségek túléléséhez szükséges. Ahhoz, hogy megedződjenek, újabb és újabb feladatot szabnak ki maguknak, s nemcsak ezek végrehajtásáról, valamint lelki megkeményedésük fázisairól, de minden fontosnak vélt eseményről vagy személyről feljegyzést készítenek elrejtett füzetükbe. Magányosan, éhezve és fázva vezetik naplójukat a Nagy Füzetbe. Följegyzik, mit láttak, mit hallottak, mit tettek, mit tanultak. Ugyan életben maradnak, de szívük megkeményedik, testük megedződik. A film a második világháború idején egy határszéli faluban a nagymamájuknál nevelkedő és a könyörtelen világban túlélni igyekvő ikerpár megrázó története.

Forgatási kép A nagy füzet című filmből

Forgatási kép A nagy füzet című filmből

A film alkotói

Szász János (Woyzeck, Witman fiúk, Ópium) filmje a magyar származású svájci írónő, Agota Kristóf negyven nyelven megjelent kultuszregényéből, a Magyar Nemzeti Filmalap 180 millió forintos gyártási támogatásával készült.

A nagy füzet illusztris nemzetközi szereplőgárdát vonultat fel. A kilencedik nap és A bukás című német filmekből ismert Ulrich Matthes mellett a dán Ulrich Thomsen (Születésnap, Testvéred feleségét, Egy jobb világ), Andorai Péter, Derzsi János, Bognár Gyöngyvér, Kovács Lajos és Tóth Orsi is szerepel az új Szász-filmben. A nagymama szerepében a Jászai Mari-díjas és Kossuth-díjas, Nemzet Színésze címmel kitüntetett Molnár Piroska látható. A filmet az Oscar-jelölt osztrák operatőr Christian Berger fényképezte, akinek kiváló munkásságát Michael Haneke rendezéseiből ismeri a közönség.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. A nagy füzet - dráma | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*