A Manieggs-szel nyit a bolognai Future Film Festival

Szerző | 2015. február 27. péntek

Manieggs - illegális ketrecharcAz animációs és speciális filmes technikáknak szentelt bolognai Future Film Festival nyitófilmje lesz a Manieggs – Egy kemény tojás bosszúja című, egész estés magyar animációs film, amelyet a közönség február 26-tól láthat a magyarországi mozikban.

Hirdetés:

{adinserter 4}

A legújabb technikákkal készülő filmek seregszemléjén nem csak nyitófilmként, de a Platinum Grand Prize elnevezésű díjért folyó versenyben is szerepel a Manieggs – mondta el Miklósy Zoltán, a film rendezője az MTI-nek adott interjújában.

Nem csak az a nagy dolog, hogy versenyfilmként beválasztották a Manieggst az idei mezőnybe, igazán nagy elismerés számunkra, hogy a program premierfilmje is ez lesz. Egy olyan programé, amelyen a szakma legnagyobbjai képviseltetik magukat, mint George Lucas effektcsapata, az Industrial Light and Magic, a Pixar vagy a DreamWorks – hangsúlyozta a rendező.

Az elsősorban a 15-40 év közötti, a South Park- és Family Guy-típusú szókimondó, erős társadalomkritikát gyakorló sorozatokon nevelkedett közönséget megcélzó animációt csütörtöktől vetítik a hazai mozik.

A rendező beszélt arról is, hogy folyamatban vannak a tárgyalások két nemzetközi forgalmazóval is, akik jelezték, hogy szívesen vállalnák a film világszintű forgalmazását.
Miklósy Zoltán elárulta, hogy eredetileg trilógiának tervezték a történetet, de kíváncsiak voltak rá, milyen lesz a fogadtatás a nézők és a szakma részéről.

Ha tetszik a közönségnek, el fogjuk készíteni a folytatást is – tette hozzá.

A történet szerint a két hét börtön után frissen szabadult főszereplő barátja segítségével kezd nyomozásba, hogy kiderítse, ki miatt kellett ártatlanul ülnie. A kemény tojások a Kínai sárkány klánnal való összetűzéstől kezdve az illegális ketrecharcokon keresztül egészen a bankrablásig számtalan rendkívüli kalandba keverednek a film során.

A 90 perces produkció a magyar animáció hagyományait és a nemzetközi trendek jellegzetességeit ötvözi, szarkasztikusan és humorral figurázza ki a kor társadalmát.
A Manieggs premierje a világhírű animációs fesztiválon, Annecy-ban volt az idén, emellett versenyben volt a miskolci Cinefesten, a bukaresti Anim’est fesztiválon és a brüsszeli Anima fesztiválon is.

A komputer animációs (CGI) technikával készült film állami támogatás nélkül, két év alatt született meg, ahogy a rendező fogalmazott, munkatársai, barátai segítségével.

Forrás: MTI 2015.

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. A Manieggs-szel nyit a bolognai Future Film Festival - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 − tizennégy =