A láthatatlan fiú nyerte a Fiatal Közönség Díját

> Filmrakat.hu | 2015. május 4. hétfő
Hirdetés:
Fiatal Közönség Díj - A láthatatlan fiú olasz film nyerte!

Bollók Csaba filmrendező, Csere Ágnes producer színésznő és Lovas Balázs forgatókönyvíró beszélget a diákokkal a levetített filmekről

A magyar diákok nem a későbbi győztesre, A láthatatlan fiú (Il Ragazzo Invisible) című olasz filmre szavaztak az Európai Filmakadémia (EFA) által szervezett, a Fiatal Közönség Díjáért folyó nemzetközi szavazáson. 25 ország fiataljainak szavazata alapján ennek ellenére az olasz film kapta a díjat. Filmhírek a Filmrakatban.

{adinserter 4}

A zsűrizésbe magyar diákok második alkalommal kapcsolódtak be, nekik a Sovány nővérem című svéd-dán film tetszett a legjobban – közölte az MTI-vel a szavazás eredményét a Magyar Nemzeti Filmalap.

A láthatatlan fiú című film a 13 éves fiú történetét meséli el. Michele egy csendes, vízparti városban él, nem népszerű az iskolában, nem jó tanuló, és még a sportokban sem tehetséges, azonban ez nem zavarja, mert minden gondolata csak Stella nevű iskolatársa körül forog, aki azonban levegőnek nézni. Michele monoton életét egy váratlan felfedezés töri meg: rájön, hogy láthatatlan. Így kezdődik el élete legnagyobb kalandja.

Az Európai Filmakadémia (EFA) szervezte programban három jelöltre szavazhattak a diákok: a nyertes olasz film mellett a Sovány nővérem című svéd-dán és a Te sem vagy szép című ír film volt versenyben. Az alkotásokat szakmai zsűri választotta ki azon európai egészestés filmprodukciók közül, amelyek célközönsége a 12-14 éves korosztály.

A magyarországi vetítést a Tabán moziban tartották a Magyar Nemzeti Filmalap szervezésében, 40 felső tagozatos budapesti általános iskolás részvételével.

A program célja, hogy népszerűsítse a fiatalok körében a mozizást mint közösségi élményt, valamint segítse őket abban, hogy tudatos filmfogyasztóvá váljanak. Ennek érdekében a vetítések között filmes szakemberekkel beszélgethettek a gyerekek a látottakról – fejtette ki Jung Zsuzsanna, a filmalap vezérigazgató-helyettese az MTI-nek.

Ezek az ifjúsági filmek mind ennek a korosztálynak készültek, róluk, az ő problémáikról, életükről, nehézségeikről, boldogságukról szólnak, de fontos az is, hogy mi felnőttek, szakemberek, akik a film nyelvéhez is értünk, segítsünk nekik értelmezni azokat a feldolgozási módokat, ahogy a filmben egy-egy karaktert, problémát megjelenítenek – tette hozzá.

Az esemény szorosan kapcsolódik a Budapest Film Zrt. Suli-Mozi elnevezésű programjához, amelynek szintén az a célja, hogy a fiatalok értő, tudatos és nyitott filmbefogadókká váljanak.

Hogy A láthatatlan fiú című alkotás országos vetítésre kerül-e, arról egyelőre nem rendelkezünk információval.

Forrás: MTI

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. A láthatatlan fiú nyerte a Fiatal Közönség Díját - Filmek | Filmrakat.hu
Filmajánló kategória: Filmek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenhat − 11 =

*