A hidegvérű, bosszúszomjas brit orgyilkos

By | 2015. március 18. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Jason Statham, a hidegvérű brit orgyilkosA Halálos iramban 6. részének utolsó jelenetében egy addig ismeretlen sofőr Mercedesével nekiront Han autójának, és megöli a fiút. Miért? Mert Dom (Vin Diesel) és csapata a felelős a bátyja haláláért. A hidegvérű, bosszúszomjas brit orgyilkos (Jason Statham) ezért az egész csapatot ki akarja nyírni, Han halála csak a kezdet…

Deckard Shaw (Jason Statham) tehát Tokióban kezdi terrorhadjáratát Han (Sun Kang) brutális meggyilkolásával, majd Hobbst (Dwayne Johnson) próbálja megölni Los Angelesben. Shaw célja, hogy sorban levadássza azokat, akiknek közük volt öccse, Owen (Luke Evans) halálához.

A Halálos iramban 7 alkotói arra törekedtek, hogy a sorozat visszatérő színészcsapata mellett minél eredetibb új szereplőkkel tegyék még izgalmasabbá a produkciót. Eddig Owen Shaw volt a legérdekesebb főgonosz, bátyja, Deckard Shaw (Jason Statham) azonban, aki azzal nyit, hogy megöli Hant, még rajta is túltesz. A jól képzett orgyilkosnak az a szándéka, hogy megölje Domot és egész csapatát.

Shaw-val nem lehet packázni. Az alkotók szerint Dom (Vin Diesel) és csapata mostanra harcosokká váltak, és olyan ellenfelet kellett a nyakukra küldeni, aki méltó kihívást jelent. Úgy érezték, hogy Jason Statham tökéletes főgonosz lesz, és miután egy villanásra megjelent a hatodik film végén, a rajongók reakciója megerősítette őket ebben a hitükben.

Halálos iramban 7 (2015) amerikai akciófilm

Napjaink egyik legnépszerűbb akciósztárja, Jason Statham hangsúlyozza, hogy karaktere nem egydimenziós főgonosz. Akárcsak Dom, Shaw is egy becsületkódex szerint él, csak neki az a célja, hogy bosszút álljon öccse haláláért.

Shaw nem komplikált figura – mondja Statham. – Fekete-fehérben gondolkodik, és mivel a vér kötelez, egyetlen célja a bosszú. Nyílt kártyákkal játszik, a szemet szemért elvet követi. S miközben Dom ádáz ellenfele, nagyon is hasonlítanak egymásra. Shaw számára is a család a legfontosabb, és szerintem ez nagyszerű párhuzam.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkilenc − tíz =

Címlapról

Rettegett a filmsztár, hogy meg kell híznia a szerep kedvéért

Winston Churchill szerepében Gary Oldman (A legsötétebb óra)
Nagyon örült Gary Oldman, amikor megkínálták Winston Churchill szerepével A legsötétebb óra című filmben, aztán...
Tovább

Még a telefonkönyvet is eljátszotta volna a rendező kedvéért a filmsztár

Kicsinyítés (2017) amerikai - Matt Damon
Szerencsére erre nem került sor, főképp, hogy Alexander Payne elsősorban a Kicsinyítés (Downsizing )című szatírájához...
Tovább

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy

Star Wars: Az utolsó Jedik (2017) amerikai sci-fi, fantasy
Hazai filmpremier: 2017. december 14. Yoda utolsó tanítványa Luke Skywalker olyan fékezhetetlen Erővel találkozik, amilyet...
Tovább