A hallgatás szabálya

Szerző | 2013. április 13. szombat
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Igazi sztárparádét hozott össze Robert Redford A hallgatás szabálya (The company you keep) című politikai thrillerben, melynek története napjainkban játszódik, de az 1970-es évekbe, a Weather Underground – az Egyesült Államok kormányának megdöntésére alakult – terrorista szervezet fénykoráig nyúlik vissza.

Hirdetés:
A hallgatás szabálya - Producer, rendező, főszereplő: Robert Redford

A hallgatás szabálya – Producer, rendező, főszereplő: Robert Redford

A Weather Underground tevékenysége civil áldozatokat nem követelt ugyan, ám mivel több robbantásos merényletet hajtottak végre működésük során, egyértelműen terroristáknak könyvelhetjük el őket. Vagy talán mégsem?

A hallgatás szabálya

színes, amerikai politikai thriller

Rendező: Robert Redford
Szereplők: Robert Redford, Shia LaBeouf, Susan Sarandon, Terrence Howard, Anna Kendrick, Nick Nolte, Brendan Gleeson, Stanley Tucci, Chris Cooper, Julie Christie

Forgalmazza: ADS Service Kft.
Magyarországi bemutató: 2013. május 09.

Rendező, főszereplő és producer

Robert Redfordnak A suttogó (1998) volt az első olyan filmje, amiben a főszerepet is eljátszotta a rendezés mellett. A hallgatás szabálya politikai thrillerben szintén vállalta mindkét feladatot, sőt producerként is jegyzi a filmet. Népszerűségének is betudható, hogy apróbb mellékszerepekre is sikerült világsztárokat szerződtetnie.

A hallgatás szabálya: Jim Grant az egykori terrorista (Robert Redford)

A hallgatás szabálya: Jim Grant az egykori terrorista (Robert Redford)

Az előzmények

A Weather Underground Szervezet egy 1969-ben a Michigeni Egyetemen alapított radikális baloldali mozgalom volt. A mozgalom 1973-ig több előre kitervelt bombatámadást hajtott végre kormányépületek és bankok ellen. A terrorakciók helyét és célját előre bejelentették, így a mozgalom tagjain kívül civil áldozatai nem voltak a támadásoknak. A mozgalom a Vietnami háború lezárását követően feloszlatta önmagát.

A hallgatás szabálya röviden

Jim Grant (Robert Redford) döbbenten nézi a televízióban, hogy Sharont (Susan Sarandon), az egykori Weather Underground mozgalom aktivistáját váratlanul őrizetbe veszik egy harminc évvel korábban elkövetett bankrablásban való részvételért. Jim is tagja volt a szervezetnek, aktivistaként annak idején a Vietnami háború ellen küzdött.

A hallgatás szabálya: Sharon (Susan Sarandon) letartóztatása

A hallgatás szabálya: Sharon (Susan Sarandon) letartóztatása

Ben Shepard (Shia Labeuof) ambiziózus riporter lévén kiugró lehetőséget lát a letartóztatott nő sztorijában, így nyomozni kezd a mozgalom egykori aktivistái után. Így fedi fel Jimet, a lányát egyedül nevelő ügyvédet, akit a bankrablásban életét vesztett biztonsági őr megölésével vádolnak, ám a hatóságoknak azóta sem sikerült kézre keríteniük.

A hallgatás szabálya: Ben Shepard (Shia Labeuof) ambiziózus riporter

A hallgatás szabálya: Ben Shepard (Shia Labeuof) ambiziózus riporter

Jim a hírekből értesülve Sharon letartóztatásáról, úgy dönt, hogy saját és lánya épségének érdekében felkutatja egykori szeretőjét és aktivistatársát Mimit (Julie Christi). Az agresszív újságíróval és az FBI-jal a nyomában kénytelen felkutatni ország különböző pontjain élő egykori társait, hogy segítségükkel rátaláljon Mimire, aki egyszer és mindenkorra tisztázhatja az őt ért vádak alól.

A hallgatás szabálya: a mellékszerepekben is világsztárok. Nick Nolte

A hallgatás szabálya: a mellékszerepekben is világsztárok. Nick Nolte

A hallgatás szabálya filmelőzetes

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. A hallgatás szabálya - thriller | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kettő × egy =