2014 legnagyobb bevételét az Amerikai mesterlövész jegyezte

> Filmrakat.hu | 2015. március 10. kedd
Hirdetés:

Minden mesterlövész legjobbika - a moziban is!Ha végignézünk a 2014-es bemutatású filmek listáján, akkor más jelölt is megszerezhette volna a legnagyobb bevételt jegyző film címét, ám az amerikaiak úgy döntöttek, hogy az Amerikai mesterlövészt nézik meg a legtöbben a moziban.

Clint Eastwood Amerikai mesterlövész című filmje hozta a legtöbb bevételt eddig a 2014-ben az Egyesült Államokban bemutatott filmek közül, megelőzve Az éhezők viadala – A kiválasztott 1. című alkotást is. A Bradley Cooper főszereplésével készült mozi 337,2 millió dollárt (94,7 milliárd forint) hozott tavaly decemberi premierje óta az Egyesült Államokban. Eközben Az éhezők viadala legújabb epizódja ennél némileg alacsonyabb, 336,8 millió dollár (94,5 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el – írja a BBC.

Az iraki háborúban játszódó, és Chris Kyle mesterlövész tevékenységét megelevenítő film Clint Eastwood legsikeresebb mozija eddig. Emellett a Variety adatai szerint az Amerikai mesterlövész az első olyan alkotás az 1998-as Ryan közlegény megmentése óta, amely ugyan 17 éven aluliaknak nem ajánlott minősítést kapott, mégis a legnagyobb bevételt hozta a tavaly forgalmazni kezdett filmek közül.
Az Amerikai mesterlövészt már december 25-én forgalmazni kezdték korlátozottan – Los Angeles, New York és Dallas kisebb filmszínházaiban – azért, hogy a produkciót jelölhessék az idei Oscar-díjakra. A teljes körű forgalmazás csak januárban kezdődött meg.
A mozit hat Oscarra jelölték, köztük a legjobb filmnek és a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerésekre is, azonban végül csupán a film hangmérnöki teljesítményét díjazta az amerikai filmakadémia.

Az amerikai nézők körében tapasztalt népszerűsége ellenére, a filmet sokan kritizálták az iraki háború és Chris Kyle ábrázolásának módja miatt.

Eközben a Transformers: A kihalás kora című film továbbra is 2014 legnagyobb bevételt hozó mozijának számít az Egyesült Államokon kívül, a népszerű franchise legutóbbi része mintegy 1,1 milliárd dollárt (309 milliárd forint) hozott, miközben az Amerikai mesterlövész csupán 140 millió dollár (39 milliárd forint) bevételt könyvelhetett el szülőhazáján kívül.

Forrás: MTI | BBC 2015.

{adinserter 16}

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. 2014 legnagyobb bevételét az Amerikai mesterlövész jegyezte - Filmek | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*