1001 gramm (2014) norvég-német film

Szerző | 2015. július 22. szerda
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A fiatal tudós, Marie Bent Hamer a Dalok a konyhából, a Tótumfaktum, az O’Horten és az Északi karácsony rendezője új filmjében szembeállítja egymással a globalizáció során egyre fontosabbá vált kérdést a nagyváros és vidék ellentéteiről, továbbá a tudományt a misztikummal és a romantikát a rációval. A film alkotói, szereplői, jelenetképei és trailere – filmajánló a Filmrakatban.
{adinserter 4}
1001 gramm (12)
Színes, feliratos, norvég-német film, 93 perc, 2014

Hirdetés:

Írta és rendezte: Bent Hamer. Producer: Bent Hamer. Operatőr: John Christian Rosenlund. Zene: John Erik Kaada. Vágó: Anders Refn

Szereplő: Ane Dahl Torp, Laurent Stocker de la Comédie Française, Hildegun Riise

Országos bemutató: 2015. augusztus 13. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

1001 gramm (2014) norvég-német film

1001 gramm – filmajánló

A fiatal tudós, Marie Párizsba utazik, hogy részt vegyen az egy kilós súlyról szóló konferencián. A szakmailag elkötelezett nő azonban gyorsan rájön, hogy a munka nem minden, és amikor Franciaországban még a szerelemmel is megismerkedik, még több kétellyel kezdi szemlélni addigi életét.

Az 1001 gramm bejárta a világ filmfesztiváljait

Az 1001 gramm világpremierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon volt, majd bejárta a világ filmfesztiváljait, versenyzett az ‘A’ kategóriás Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon, és Chicagóban is, utóbbin megnyerte a legjobb operatőrnek járó Ezüst Hugó-díjat. Az 1001 gramm volt 2014-ben Norvégia Oscar-nevezettje az idegen nyelvű film kategóriában. A film vágója az az Anders Refn, aki Lars von Trier Antikrisztus, Táncos a sötétben, és Hullámtörés című filmjeiben is dolgozott, és a kultrendező, Nicolas Winding Refn édesapja.

1001 gramm – trailer eredeti nyelven, angol felirattal

A film plakátja

1001 gramm (2014) norvég-német film - plakát

Mozifilmek filmajánló magazinja. Premierfilmek, jelenetképek, trailerek. 1001 gramm (2014) norvég-német film - dráma | Filmrakat.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

18 − nyolc =